Ohita navigaatio
EN

Uudiskohde Kiviharjunkatu 2 on valmistunut 15.10.2021

Uusi kerrostalo Kiviharjunkatu 2TIEDOTE 15.10.2021

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n uusi asuinkerrostalo Lappeenrannan keskustassa, osoitteessa Kiviharjunkatu 2 on valmistunut. Kiviharjunkatu 2 on niin kutsuttu ARA-talo, eli kohde on rakennettu valtion takaamalla korkotukilainalla.

Kuusikerroksisessa talossa on 41 asuntoa, jotka ovat 30–33-neliöisiä yksiöitä sekä 44,5–47,5-neliöisiä kaksioita. Asunnot ovat esteettömiä, ja myös pihalla pääsee liikkumaan esimerkiksi rollaattorilla.

 

Uuden kerrostalon erikoisuutena aurinkopaneelit

Kiviharjunkatu 2:n lämmitysmuoto on kaukolämpö. Kiviharjunkatu 2 on Lappeenrannan Asuntopalvelun ensimmäinen talo, johon on asennettu aurinkopaneelit. 50 m²:n kokoinen aurinkopaneelijärjestelmä asennettiin Kiviharjunkatu 2:n katolle kesäkuussa. Paneeleita on 24 kappaletta, ja niiden tuottama sähköteho on yhteensä 7.5 kWh (maksimiteho). Aurinkopaneeleiden tuottoa tullaan käyttämään Kiviharjunkatu 2:ssa kiinteistösähköön, eli talon yhteisissä tiloissa esimerkiksi valaistukseen.

 

Kiviharjunkatu 2:ssa hankemuotona KVR-urakka

Hankemuotona Kiviharjunkatu 2:ssa oli KVR-urakka (kokonaisvastuurakentamisurakka), jossa rakentaja vastasi koko hankkeesta aina suunnittelusta toteutukseen. KVR-urakoitsijana toimi Pallas Rakennus Kaakkois-Suomi Oy. Kohteen rakennuttamisesta ja rakennustöiden valvonnasta vastasi Lappeenrannan Toimitilat Oy sekä LVIA-valvonnasta TaitoLakka Oy.

Kiviharjunkatu 2:sta tulee ohjatun senioriasumisen talo, jonka asukasvalinnat on tehty yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kanssa.
Lisätietoa Kiviharjunkatu 2:sta asuntoineen löytyy Asuntopalvelun kotisivuilta.

 

Raitakatu 2 ja Orkoniitynkatu 11 peruskorjauksessa

Nykyaikaisella talotekniikalla varustettu sekä tämän päivän asumisen tarpeisiin muun muassa huoneistokokojen puolesta vastaava Kiviharjunkatu 2 ei ole Lappeenrannan Asuntopalvelun ainoa rakennuskohde. Yrityksellä on parhaillaan menossa myös kaksi peruskorjaushanketta: toinen Kourulan kaupunginosassa, osoitteessa Raitakatu 2 ja toinen Sammonlahden kaupunginosassa, osoitteessa Orkoniitynkatu 11. Kyseisten kerrostalojen peruskorjauksissa muun muassa uusitaan talojen LVIS-järjestelmät sekä asunnot kalusteineen ja materiaaleineen.

Kuvaaja ja drone-operaattori: Petri Mustapää, Lappeenrannan Toimitilat Oy


Lisätiedot:
Martti Mäkelä
toimitusjohtaja
Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy
puh. 020 496 3201
martti.makela@aspakoti.fi

Takaisin