Ohita navigaatio
EN

Television kanavanumerot muuttuvat 31.8.2021 23.08.2021

Mitä tapahtuu?

Kaapelitelevisioverkossa maksuttomien tv-kanavien teräväpiirtoversiot siirtyvät kanavapaikoille 1–20, ja perinteisen tarkkuuden kanavat alkavat jatkossa kanavanumerosta 21. Mikään tv-kanava ei lakkaa näkymästä, ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa: esimerkiksi parempilaatuinen Yle TV1 HD näkyy jatkossa kanavapaikalla 1 ja perustarkkuuden Yle TV1 paikalla 21.

 

Milloin?

Muutostyöt alkavat tiistaina 31.8.2021 kello 10 ja kestävät mahdollisesti iltapäivään saakka. Töiden vuoksi peruskanavien jakeluun voi tulla lyhyt katkos. Uusimmat televisiot päivittävät kanavapaikat automaattisesti, joten muutos ei välttämättä aiheuta asukkaille toimenpiteitä.

 

Miten toimin?

Suurin osa tv-vastaanottimista löytää muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan 31.8.2021 jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, tee kanavahaku tai tehdasasetusten palautus. Oman vastaanottimen ohjekirjasta saat yksityiskohtaiset ohjeet kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen.

Lisäksi kannattaa huomioida, että jos olet tehnyt digiboksille tv-ohjelmien toistuvia tallennuksia, ne tulee tehdä kanavahaun jälkeen uudestaan. Valmiiksi tallennetut ohjelmat säilyvät laitteiden kovalevyillä.

 

Telia Helppi auttaa tarvittaessa kanavahaussa

Lisätietoja saat omalta kaapelioperaattoriltasi. Lappeenrannan Asuntopalvelun kaapeli-tv:n peruspalvelut on hankittu Telialta. Lisätietoja uudistuksesta löytyy osoitteesta www.telia.fi/hdmuutos

Jos tarvitset tukea tehdasasetusten palauttamiseen ja kanavahakuun, apua saa Telia Helpin numerosta 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin 9–16.30. Lisätietoja: www.telia.fi/helppi

 

Uudistus tehdään valtakunnallisesti kaikissa kaapeli-tv-verkoissa

Uudistus koskee vain kaapeli-tv:n peruskanavia, ja se tehdään valtakunnallisesti kaikissa kaapeli-tv-verkoissa. Televisioalan toimijat ovat yhteisessä TV-foorumissa päättäneet katsojia palvellakseen ja katselukokemusta parantaakseen muuttaa kanavanumerointia kaikissa maamme kaapelitelevisioverkoissa. TV-foorumi on televisioalan toimijoiden yhteistyöfoorumi, jossa ovat mukana tv-jakelusta vastaavat operaattorit sekä kanavayhtiöitä ja muita alan toimijoita.

Takaisin