Ohita navigaatio
EN

Talojen lämmitys 25.09.2020

Syksyn tullessa herää taas keskustelut talojen lämmityksestä. Kaikissa Lappeenrannan Asuntopalvelun taloissa pidetään lämmitys ympäri vuoden päällä. Lämmitysjärjestelmä mittaa ja säätää lämmitysverkoston veden menolämpötilaa ulkoilma-anturin mukaisesti automaattisesti. Järjestelmässä on lämmityksen säätökäyrä, johon menoveden lämpötilat asetetaan eri ulkoilman asteluvuille.

Esimerkiksi:
Ulkolämpötila -30°C, patteriverkostoon menevä vesi 68°C.
Ulkolämpötila O°C, patteriverkostoon menevä vesi 43°C.
Ulkolämpötila +20°C, patteriverkostoon menevä vesi 20°C.

Ulkolämpötilan ollessa +5 - 0°C, voi asukkaasta tuntua, ettei lämmitys olisi päällä. Lisäksi syksyisin ilman kosteus ja viima vaikuttavat ihmisten kylmän tunteeseen. Lämpötilan mennessä pakkasen puolelle alkaa lämmitys kuivattamaan myös sisäilmaa. Jokaisessa kohteessa tehdään syksyisin energiakierros, jossa tarkastetaan asetusarvot sekä tehdään laitteiston tekninen tarkastus. Asetuksia ei saa muuttaa ilman isännöitsijän lupaa. Lisäksi on hyvä muistaa, että yhden asteen lämpötilan korotus nostaa lämmityskustannuksia 5%.

Mikäli kuitenkin kodissasi tuntuu poikkeuksellisen viileältä, tarkastathan huoneiston lämpötilan keskeiseltä paikalta. Oleskelutilojen suositeltava lämpötila vedottomissa olosuhteissa on 20-21 °C.

Takaisin