Ohita navigaatio
EN

Raitakatu 2:n peruskorjattujen talojen asunnot haettavissa 13.10.2021

Kourulassa sijaitsevan Raitakatu 2:n kahden ensimmäisen talon peruskorjaus on valmistumassa, ja asunnot tulevat haettavaksi. Raitakatu 2:n peruskorjatuista asunnoista ei järjestetä erillistä hakua, vaan asunnot ovat haettavissa muiden asuntojen tapaan.

Raitakatu 2 peruskorjatut talotLappeenrannan Asuntopalvelun omistaman Raitakatu 2:n A- ja B-talot asuntoineen ovat valmistumassa joulukuun 2021 aikana. Tämä tarkoittaa, että uudet vuokrasopimukset voisivat alkaa 1.1.2022. Mikäli haaveena on aloittaa uusi vuosi uudessa kodissa, kannattaakin täyttää asuntohakemus osoitteessa www.aspakoti.fi/asunnot.

Kourulan kaupunginosassa sijaitseva Raitakatu 2 on kuuden talon kerrostalokohde, joka korjataan vaiheittain, kaksi taloa kerrallaan. Talot uudistuvat peruskorjauksessa sekä sisältä että ulkoa. Raitakatu 2:n asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita, jotka on suunnattu kaikenikäisille. Aiemmilla asukkailla on oikeus palata Raitakatu 2:n remontoituihin asuntoihin, jos vuokranmaksu ja muut asumisasiat ovat olleet kunnossa.

– Asukasvalinnoissa huomioidaan paluumuuttajat, ja koska kyseessä on iso projekti, joka toteutetaan vaiheittain, katsotaan myös, keitä Raitakadun seuraavaksi korjausvuorossa olevista taloista voidaan asuttaa jo korjattuihin taloihin. Silti asuntoja jää ihan reilusti muillekin haettavaksi. Raitakatu 2:n asuntoja voi ja kannattaa siis ehdottomasti hakea, vaikka ei olisi kohteessa aiemmin asunutkaan, kertoo palvelupäällikkö Eveliina Lohko Lappeenrannan Asuntopalvelulta.

 

Raitakatu 2 – käyntikortti valtaväylän varressa

Raitakatu 2:n asukkaat pääsevät upeasti uudistuneisiin koteihin. Sisätilat korjataan perusteellisesti, kun talojen LVIS-järjestelmät sekä asunnot kalusteineen ja materiaaleineen uusitaan.
Esteettömyyden parantaminen on Raitakatu 2:ssa merkittävä teema, sillä aiemmin hissittömään kohteeseen rakennetaan nyt hissit. Myös kulkuteiden ja piha-alueiden esteetön kulku huomioidaan.

Raitakatu 2:n julkisivut korjataan ja verhoillaan kivilevyin. Parvekkeille tulee sävylasit, ja porraskäytävät maalataan raikkain värein. Raitakatu 2 sijaitsee keskeisellä paikalla ja hyvien yhteyksien ääressä, valtaväylän eli Helsingintien varressa. Voikin luonnehtia, että Raitakatu 2:sta tulee kuin käyntikortti, joka toivottaa tulijat tervetulleeksi kaupunkiin ja viitoittaa tietä keskustaan.

Raitakatu 2 keittiötiloja

Raitakatu 2 kylpyhuonetiloja 

Orkoniitynkatu 11 valmistuu alkuvuodesta 2022

Raitakatu 2:n lisäksi Lappeenrannan Asuntopalvelulla on menossa toinenkin peruskorjaus. Sammonlahden kaupunginosassa, osoitteessa Orkoniitynkatu 11 sijaitsevan kerrostalon sisätilat peruskorjataan täysin, kun LVIS-järjestelmät sekä asunnot kaikkine kalusteineen ja materiaaleineen uusitaan. Taloon on jo aiemmin muun muassa asennettu hissit sekä tehty katto- ja julkisivuremontit.

Orkoniitynkatu 11:ssä on 26 huoneistoa, kaksioita ja kolmioita. Peruskorjauksen on määrä valmistua alkuvuodesta 2022.

– Kuten Raitakadulla, myös Orkoniitynkadun aiemmilla asukkailla on halutessaan oikeus palata remontoituihin huoneistoihin, mikäli heillä on ollut vuokranmaksu ja muut asumisasiat kunnossa. Kuitenkin Orkoniitynkadun asuntoihin voivat vapaasti hakea muutkin, Eveliina Lohko kertoo.

Sekä Raitakatu 2 että Orkoniitynkatu 11 ovat savuttomia kohteita.

– Savuttomissa kohteissamme tupakointi on kielletty asunnossa sekä parvekkeilla. Jos kiinteistön alueella on mahdollista tupakoida, se on sallittua ainoastaan merkityllä paikalla, muistuttaa Lohko.

Takaisin