Ohita navigaatio
EN

Raitakatu 2:n C- ja D-talojen peruskorjaus alkoi 26.01.2022

Peruskorjaamme Kourulan kaupunginosassa, osoitteessa Raitakatu 2, sijaitsevan kerrostalokohteen. Raitakatu 2:n kuusi kerrostaloa korjataan vaiheittain, kaksi taloa kerrallaan. Peruskorjaus käynnistyi helmikuussa 2021. Ensimmäiseksi korjattavana olleet A- ja B-talot valmistuivat joulukuussa 2021, ja asukkaiden sisäänmuutto alkoi. Vuoden 2022 alussa peruskorjaus siirtyi C- ja D-taloihin, ja saneeraus on alkanut työmaan perustamisella sekä purkutöillä.

Raitakatu 2 talo D

Esimerkiksi asuntojen WC:t sekä väliseinät on purettu pois. Kaikki irtonainen viedään pois ja tehdään tilaa uudelle. Seuraavaksi C- ja D-taloihin tulee uudet väliseinät sekä kylpyhuoneisiin kosteutta kestävät, kevytsorabetonista valmistetut väliseinäelementit. Seuraaviin työvaiheisiin kuuluu myös lattiavalujen alkaminen.

Raitakatu 2 peruskorjaus

Raitakatu 2 peruskorjaus

Raitakatu 2:n talojen sisäpuoliset tilat korjataan perusteellisesti, kun talojen LVIS-järjestelmät sekä asunnot kalusteineen ja materiaaleineen uusitaan. Raitakatu 2:n talot uudistuvat peruskorjauksessa paitsi sisältä, myös ulkoa. Julkisivut korjataan aiempaa paremmin eristäväksi ja verhoillaan kivilevyin. Parvekkeiden kaidelasit eli parvekkeen alaosan lasit tulevat olemaan värikkäät sävylasit, ja porraskäytävät maalataan raikkain värein. Kullakin talolla on oma väriteemansa. A-talossa kaidelasit ovat mustat ja porraskäytävät vihreät. B-talossa kaidelasit ovat puolestaan siniset, samoin porraskäytävä on sininen. C- ja D-talojen väriteemojen paljastumista vielä odotamme innolla.

Esteettömyyden parantaminen on Raitakatu 2:ssa merkittävä teema, sillä aiemmin hissittömään kohteeseen rakennetaan nyt hissit. Myös kulkuteiden ja piha-alueiden esteetön kulku huomioidaan. Pihalle tulee myös selkeät kulkuväylät aiempien polkumaisten, kapeiden väylien sijaan, ja kulkuväylät tullaan myös merkitsemään selkeästi.

Lue lisää Raitakatu 2:sta: www.aspakoti.fi/asunnot/valmistuvat-kohteet/raitakatu-2

Takaisin