Ohita navigaatio
EN

Raitakatu 2:n A- ja B-talot valmistumassa 24.11.2021

Peruskorjaamme Kourulan kaupunginosassa, osoitteessa Raitakatu 2, sijaitsevan kerrostalokohteen. Raitakatu 2:n kuusi kerrostaloa korjataan vaiheittain, kaksi taloa kerrallaan. Peruskorjaus käynnistyi helmikuussa 2021. Ensimmäiseksi korjattavana ovat olleet A- ja B-talot, jotka valmistuvat joulukuussa. Seuraavaksi korjattavaksi tulevat C- ja D-talot.

Raitakatu 2 B-talo parvekelasien asennusta

Raitakatu 2:n talot uudistuvat peruskorjauksessa sekä ulkoa että sisältä. Julkisivut korjataan aiempaa paremmin eristäväksi ja verhoillaan kivilevyin. Parvekkeiden kaidelasit eli parvekkeen alaosan lasit tulevat olemaan värikkäät sävylasit, ja porraskäytävät maalataan raikkain värein. Kullakin talolla on oma väriteemansa. A-talossa kaidelasit ovat mustat ja porraskäytävät vihreät. B-talossa kaidelasit ovat puolestaan siniset, samoin porraskäytävä on sininen.

Raitakatu 2 B-talo rappukäytävä

Raitakatu 2:n talojen sisäpuoliset tilat korjataan perusteellisesti, kun talojen LVIS-järjestelmät sekä asunnot kalusteineen ja materiaaleineen uusitaan. Raitakatu 2:n A- ja B-talojen sisällä näyttää jo hyvinkin valmiilta, ja asunnot – yksiöt ja kaksiot – odottavat uusia asukkaitaan pian saapuviksi. Kohteeseen jää iso talopesula, mutta peruskorjatuissa kylpyhuoneissa on pesukoneliitännät, joten asukkaat voivat asentaa oman pyykkikoneen. Saneerattuihin kylpyhuoneisiin on lisätty myös lattialämmitys sekä pyyhekuivain, eli niin sanottu rättipatteri. Marras-joulukuussa ajankohtaisia työvaiheita Raitakatu 2:n A- ja B-taloissa ovat muun muassa varusteiden asentaminen paikoilleen, viimeistely sekä tietenkin loppusiivous.

Raitakatu 2 A-talo huoneiston keittiö

Esteettömyyden parantaminen on Raitakatu 2:ssa merkittävä teema, sillä aiemmin hissittömään kohteeseen rakennetaan nyt hissit. Myös kulkuteiden ja piha-alueiden esteetön kulku huomioidaan. Pihalle tulee myös selkeät kulkuväylät aiempien polkumaisten, kapeiden väylien sijaan, ja kulkuväylät tullaan myös merkitsemään selkeästi.

Lue lisää Raitakatu 2:sta: www.aspakoti.fi/asunnot/valmistuvat-kohteet/raitakatu-2

Takaisin