Ohita navigaatio
EN

Päivitetty tiedote: Asuntopalvelun toimet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi 26.03.2020

TIEDOTE 26.3.2020                                                                                                                                                                 

KORONAVIRUKSEN AIHEUTTAMA POIKKEUSTILANNE

 

ASIAKASPALVELU

Lappeenrannan Asuntopalvelun toimisto on suljettu keskiviikosta 18.3.2020 alkaen toistaiseksi. Toimiston asiakaspalvelu palvelee vain ajanvarauksella välttämättömissä asioissa.

Kaikki asunnon hakuun ja asumiseen liittyvät asiat, kuten esimerkiksi vuokrasopimuksen allekirjoituksen, vikailmoitukset, vuokrasuhteen irtisanomisen jne. voi hoitaa sähköisten palveluiden kautta:

  • Vuokralaisten Asukassivut: www.aspakoti.fi/asukassivut
  • Vuokraus: aspainfo@aspakoti.fi
  • Vuokranmaksu: aspa.vuokrat@aspakoti.fi
  • Isännöinti: aspa.kunnossapito@aspakoti.fi

Palvelemme myös puhelimitse: 020 4963 200 (ma-pe klo 9 - 12 sekä klo 13 - 15)

 

AVAINTEN NOUDOT JA PALAUTUKSET

Avainten noudot voi tehdä avainautomaatista, joka on avoinna joka päivä klo 6 - 21. Avainten palautukset tulee tehdä ulko-ovessa olevaan lukolliseen postilaatikkoon. Muistathan silloin laittaa avaimiin yhteystietosi ja merkinnän mistä osoitteesta on kyse. Avaimet huolletaan vain ajanvarauksella.


SAUNAVUOROT

Asukkaiden turvallisuuden vuoksi talojen kaikki saunavuorot perutaan perjantaista 27.3.2020 alkaen toistaiseksi. 

 

PYYKKITUVAT

Pyykkituvat ovat asukkaiden käytössä edelleen. Jokaisen pyykkituvan käyttäjän tulee huolehtia käsihygieniasta, siivota jälkensä ja ottaa huomioon talon muut asukkaat eli pyykkitupien ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa. Muistattehan, että käyttövuorot 2 tuntia / päivä / pesukone, varataan pesulassa olevasta kalenterista. Talopesulan käyttöaika on päivittäin klo 7–22.

 

KERHOHUONEET JA ASUKASKOKOUKSET

Suosittelemme, ettei kerhotiloja käytetä toistaiseksi ja ettei asukastoimikuntien kokouksia pidettäisi missään tiloissa. Huomioithan myös, että valtioneuvoston ohjeistuksella yli 10 henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä.

Perumme kaikki ennen kesää pidettäviksi aiotut asukaskokoukset. Alun perin tiistaina 12.5.2020 Kehruuhuoneella järjestettävä kevään asukaskokous ja vedensäästöteemaan liittyvä tapahtuma perutaan myös.

 

HUOLTOTYÖT JA ASUNTOKÄYNNIT

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut, koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva tai riskiryhmään kuuluva henkilö, pyydämme huomioimaan tämän vikailmoitusta tehdessä. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin. Vikailmoitukset voi tehdä Asukassivujen kautta: www.aspakoti.fi/asukassivut

 

SIIVOUS

Siivousta pyritään tehostamaan mahdollisuuksien mukaan. Tästä huolimatta ihan jokaisen tulee huolehtia säännöllisestä ja huolellisesta käsienpesusta. Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

 

JÄTEHUOLTO JA KIERRÄTYS

Jätteiden käsittelyohjeita on valtakunnallisesti tarkennettu koronaviruksen leviämisen välttämiseksi jätteiden välityksellä. Tällä hetkellä taudin leviäminen jätteiden välityksellä on epätodennäköistä, mutta toimenpiteillä pyritään varmistamaan jätehuollon toimivuus myös poikkeustilanteissa.

  • Lajittele nenäliinat ja lautasliinat kuivajätteisiin, ei biojätteisiin
  • Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti, ja viedään kuivajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä kuivajäteastiaan.
  • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
  • Kuivajätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Lähde ja lisätietoja: www.ekjh.fi

 

YLEISESTI

Valtioneuvosto on kehottanut yli 70-vuotiaita henkilöitä ja ulkomailta Suomeen palaavia matkustajia pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Karanteenissa tulee olla myös, mikäli sairastat tai sinun epäillään altistuneen tai kantavan koronavirusta. Karanteenia vastaavissa olosuhteissa pitää välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa. Lähikontakti tarkoittaa vähintään 15 minuutin oleskelua alle kahden metrin päässä toisesta ihmisestä. Samoin on suositeltava välttää hissejä, yleisissä tiloissa oleskelua sekä liikkumista kodin ulkopuolella. ​

Yhteisten tilojen käyttö karanteeniin aikana on edelleen sallittua, mutta niitä tulee käyttää harkitusti ja erityisen hyvä käsi- ja yskimishygienia huomioiden. Esimerkiksi pesutupaa voi käyttää silloin, kun siellä ei ole samanaikaisesti muita ihmisiä. Talopesuloiden puhtaanapito on helpompaa kuin esimerkiksi talosaunojen.​

 

Näillä varotoimenpiteillä pyrimme osaltamme ehkäisemään viruksen leviämistä.

Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeita ja toimimme niiden mukaisesti. Tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.

Ajantasaista tietoa koronaviruksesta löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kotisivuilla: www.thl.fi/koronavirus


Lisätiedot:

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy
020 4963 200

Takaisin