Ohita navigaatio
EN

Lumiukkokisan voittoon Korpisuonkatu 13 15.03.2022

Lumiukkokisan voittajatLumiukkokisan voittajatyöLappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n järjestämän leikkimielisen lumiukkokisan voittaja on Korpisuonkatu 13.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettyyn kisaan ilmoittautui vain yksi joukkue, joten voittaja oli suvereeni. Mutta tässä kuten monessa muussakin asiassa laatu korvaa määrän. Kisan voitto ja makea palkinto menivät siis Korpisuonkatu 13:n joukkueelle, onnittelut!

Joukkueen kisaan ilmoittanut kohteen asukas lähetti meille mukavan kuvauksen siitä, miten luomus syntyi:

Tässä Korpisuonkatu 13:n tyylinäyte lumiukoista. Tätä on rakentanut kolme lasta ja sattumalta kaikista kolmesta talosta löytyi tekijät: A-taloa edustaa Elina 10 v, B-taloa Mico 7 v ja C-taloa Emppu 4 v. Tässä on ajatuksena se, kuinka meidän taloissa on hyvä yhteishenki lapsilla ja miten kivasti he osaavat leikkiä ja olla kaikki porukalla ikään katsomatta. Kissa on yksi tämän kolmikon lempieläimistä ja oli ehkä jotenkin luonnollinen valinta heille. Tekemistä oli kiva aikuisena seurata ja kuunnella kuinka hienosti saatiin tehtyä jokaisen mieleen sopiva veistos. Tekijät olivat ylpeitä aikaansaannoksestaan ja odottavat kovasti palkintoa. 

Kisan yhteistyökumppanina oli Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi. Kisan tuomarina toiminut Lappeenrannan kaupungin kulttuurijohtaja Anu Talka kommentoi Korpisuonkatu 13:n voittoisaa työtä näin:

Veistos kertoo sekä eri-ikäisten lasten että eri talojen asukkaiden yhteistyöstä. Ilmeikäs kissa katselee ympärilleen pilkettä silmänkulmassa. Sen musta häntä ja kaulassa kulkeva harmaa raita tuovat särmää muuten valkoiseen turkkiin. Teoksessa on käytetty oivaltavasti hyväksi saatavilla olevia luonnon antimia eli risuja ja kiviä. Kissaveistoksella on myös mukava ja turvallista leikkiä, joten siinä on silmänruuan lisäksi leikiniloa mukana.

Korpisuonkatu 13 on Skinnarilassa sijaitseva rivitalokohde, joka muodostuu kolmesta rakennuksesta ja 12 asunnosta. Kohteessa asuu hieman alle 40 asukasta. Suojaisa pihapiiri tarjoaa Korpisuonkatu 13:n lapsille mukavat puitteet niin talven kuin kesänkin leikkeihin. Kenties pihalla syntyykin kesällä hienoja hiekkalinnoja?

Kiitämme lämpimästi sekä kisan osallistujia että tuomaria ja toivotamme kaikille valoisia kevättalven päiviä!

Takaisin