Ohita navigaatio
EN

Lappeenrannan Asuntopalvelun yhteishallintoelimen asukasedustajat valittu 04.12.2017

Lappeenrannan Asuntopalvelun yhteishallintoelimen asukasedustajat valittu

Tiedote. Julkaistu: 04.12.2017, 10:00 Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy järjesti asukkaidensa keskuudessa vaalit, joiden tavoitteena oli saada Asuntopalvelun hallintoon perustettavaan yhteishallintoelimeen asukasedustajat.

- Asukkaamme ovat vaaleilla valinneet Teemu Parviaisen ja Heimo Hiekkalan edustajikseen yhteishallintoelimeen, kertoo Martti Mäkelä, Asuntopalvelun toimitusjohtaja.

Asuntopalveluun nyt perustettava yhteishallintoelin koostuu kolmesta Asuntopalvelun edustajasta, joista yksi on yhtiön toimitusjohtaja Martti Mäkelä ja kaksi hallituksen jäsentä sekä nyt vaaleilla valitut kaksi asukasedustajaa Teemu Parviainen ja Heimo Hiekkala. Yhteishallintoelin tulee kokoontumaan ensimmäisen kerran kevään 2018 aikana.

-Yhteishallintoelimen perustaminen liittyy asukasdemokratiaan valtion tukemissa vuokrataloissa.

Yhteishallintoelimen kautta haluamme luoda kanavan, jossa asukkaiden on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin Asuntopalvelun hallinnossa, toteaa Martti Mäkelä, Asuntopalvelun toimitusjohtaja.

Asukasdemokratian tavoitteena on edistää vuokratalon omistajien ja vuokralaisten välistä tiedonvälitystä, yhteistyötä ja luottamusta ja lisätä keskinäistä vastuuntuntoa taloa koskevissa asioissa. Asuntopalvelun asukasdemokratian hengessä keväisin järjestetään kaikille taloille yhteinen asukaskokous. Asukasdemokratia toteutuu myös osissa taloissa asukkaiden vapaaehtoisen toiminnan kautta. Asukasdemokratiasta ei saa syntyä asukkaille painolastia, vaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Yhteishallintoelimen tehtävät

Yhteishallintoelimessä käsitellään Asuntopalvelun vuokratalojen ja asukkaiden asioita silmälläpitäen suurempia kokonaisuuksia. Talojen kunnossapitoon liittyvät asiat hoidetaan entiseen malliin huoltoyhtiöiden kautta.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Martti Mäkelä, puh. 020 496 3201, martti.makela@aspakoti.fi

Palvelupäällikkö, Eveliina Lohko puh. 020 496 3237 eveliina.lohko@aspakoti.fi

Takaisin