Ohita navigaatio
EN

Lappeenrannan Asuntopalvelun uuteen kerrostalokohteeseen Liesharjunkatu 6:een tulee lämmitysenergian lähteeksi maalämpö. 22.02.2019

Lappeenrannan Asuntopalvelu rakentaa Liesharjunkatu 6:sta puretun kerrostalon tilalle uudiskohteen. Uudiskohde on ensimmäinen Asuntopalvelun rakentama talo, jonka lämmitysenergian lähteeksi on valittu maalämpö. Maalämpö on investointikustannuksiltaan kalliimpi toteuttaa, kuin perinteinen kaukolämpö, mutta säästyvien energiakustannusten muodossa investointi maksaa itsensä takaisin melko nopeasti. Kohteeseen pystytään toteuttamaan helposti maalämpöjärjestelmä, sillä alue ei ole pohjavesi- tai vedenottoaluetta. Kohteeseen tulee 8-9 kpl maalämpökaivoja, jotka porataan rakennuksen ympärille piha-alueelle.

Suurempien investointikustannusten vuoksi perustajaurakoitsijat eivät ainakaan toistaiseksi juurikaan suosi maalämpöjärjestelmiä, mutta Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n kaltaisen yleishyödyllisen vuokrataloyhtiön tulee miettiä kustannuksia koko rakennuksen elinkaaren ajalta, missä etenkin lämmityskustannukset näyttelevät merkittävää osaa. Kohteen pienemmät ylläpitokustannukset näkyvät myös kohteen asuntojen hieman normaalitasoa alemmissa vuokrahinnoissa.

Takaisin