Ohita navigaatio
EN

Lappeenrannan Asuntopalvelu hakee Aralta hyväksyntää uudiskohteen rakentamiselle Kiviharjunkatu 2:een. 11.01.2019

TIEDOTE 11.1.2019

 

Lappeenrannan Asuntopalvelu hakee Aralta hyväksyntää uudiskohteen rakentamiselle Kiviharjunkatu 2:een.

 

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy hakee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta lainapäätöstä uudiskohteen rakentamiseen ja nykyisen kerrostalon purkuun osoitteeseen Kiviharjunkatu 2.

 

Kiviharjunkatu 2:ssa tällä hetkellä sijaitseva Asuntopalvelun omistuksessa oleva kerrostalo on peruskorjauksen tarpeessa, eikä se vastaa nykyisiä asumisen vaatimuksia. Täydellisen peruskorjauksen kustannukset yltäisivät uudisrakentamisen tasolle, joten rakennusta ei ole järkevää korjata. Uudiskohteen rakentaminen mahdollistaisi nykyaikaisen talotekniikan ja vastaisi asumisen tarpeisiin. Uudiskohteeseen rakentuisi 40 esteetöntä asuntoa ikäihmisille nykyisen 35 asunnon sijaan.

Mikäli Ara myöntää rahoituksen uudisrakennukselle, haetaan nykyiselle talolle purkulupa. Aikataulullisesti prosessin on määrä edetä niin, että mahdollinen lupa uudisrakennukselle ja nykyisen talon purulle on mahdollista saada keväällä 2019. Nykyisille Kiviharjunkatu 2 asukkaille tarjotaan keväällä 2020 valmistuvista tai nykyisistä Asuntopalvelun kohteista väliaikainen asunto. Mahdollinen purku-urakka alkaisi kesällä 2020 ja uuden kohteen rakentaminen syksyllä 2020. Kiviharjunkatu 2 uudiskohteen olisi tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2021.

Lisäksi Lappeenrannan Asuntopalvelu hakee Aralta vapautusta rajoituksista kaupungin pohjoisella alueella sijaitsevista Saratie 18, 20 ja 22 kerrostaloista, jotta kohteet voitaisiin mahdollisesti myydä. Kyseiset kohteet ovat lähivuosina peruskorjauksen tarpeessa, ja lisäksi taloissa on paljon isoja asuntoja, joiden kysyntä on vähäistä. Kaupungin pohjoiselle alueelle valmistuu uusia Ara:n korkotukilainoitettuja asuntoja osoitteeseen Tyysterniementie 19, jotka vastaavat paremmin nykyisiä kysyntätarpeita.

 

Lisätiedot:

Martti Mäkelä
toimitusjohtaja
Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy
puh. 020 496 3201
martti.makela@aspakoti.fi

 

 

 

 

 

                     

Takaisin