Ohita navigaatio
EN

Kesäpihakilpailun voittoon Tyysterniementie 19 12.08.2021

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n järjestämän Komein kesäpiha -kilpailun voittaja on Tyysterniementie 19.

Kilpailun tuomaroi ja voittajapihan sekä kaksi kunniamaininnan ansainnutta taloa kaikkien kilpailuun lähetettyjen kuvien joukosta valitsi puutarha-alan valtakunnallisen keskusjärjestön, Puutarhaliitto ry:n toimitusjohtaja, puutarha-agronomi Timo Taulavuori. Hän perusteli valintaa seuraavasti:

– Istutukset olivat reheviä ja hyvinvoivia. Pihaan oli valittu näyttäviä kasveja, ja niitä oli ilmiselvästi hoidettu ja käytetty monipuolisesti. Mukana oli jopa hiukan harvinaisempia kesäkukkia, kuten daalioita ja kannoja. Osa niistä voi päätyä ulos uudelleen seuraavana vuonna talvisäilytyksen jälkeen.

Asuntopalvelu palkitsee Tyysterniementie 19:n yhteisöllisellä palkinnolla. Onnea Tyysterniementie 19!

 

Kunniamaininnoille Niittyvillantie 20 ja Valtakatu 23

Kilpailussa kunniamaininnoin noteerattiin Niittyvillantie 20 sekä Valtakatu 23. Onnittelut myös näille taloillemme!

– Niittyvillantie 20:ssa oli hienoa rinnetontin soveltaminen, ja ajatus rescue-kasveista kuulostaa hyvältä nykytilanteessa, Timo Taulavuori totesi.

– Valtakadulla oli hauska ja monipuolinen pihaistutusten kirjo, jossa oli hyvin hyödynnetty erilaisia kasveja, jotka näyttivät viihtyvän hyvin. Kuvien perusteella näytti, että ruukut olivat riittävän suuria, jotta kasvit menestyisivät hyvin. Itse kiinnitän usein huomiota kasvien monipuoliseen käyttöön, hyvään kasvuun, kekseliäisyyteen ja siihen, että niillä on kunnolliset ruukut/kasvualusta, jatkoi Taulavuori.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan seitsemän Asuntopalvelun kohdetta. Kärkikolmikon lisäksi kisaan osallistuivat Maininkikatu 2, Hallituskatu 25, Lentäjäntie 5 sekä Orioninkatu 5.

Sekä Puutarhaliiton Timo Taulavuori että Asuntopalvelu olivat ilahtuneita kilpailun hyvästä tasosta. Toisaalta kilpailijat olivat hyvin tasaisia, mikä Taulavuoren mukaan teki arvioinnista haastavaa.

– Kaikissa kohteissa oli kivasti käytetty värejä ja erilaisia kasveja, ja niin sanottua oma-aloitteisuutta oli sekä istutusten että hoidon kanssa, Taulavuori kiitteli.

 

Kesäkukkia kaikkiaan noin 70 kohteeseen

Kisaan osallistuneet talot lähettivät kilpailuun kuvia sekä lyhyitä kertomuksia pihoistaan. Näitä julkaistiin heinäkuussa 2021 Asuntopalvelun Facebook-sivulla. Lämmin kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille taloillemme viherpeukaloineen!

Kiitoksen ansaitsevat kaikki muutkin asukkaamme, jotka laittoivat tänä vuonna kesäkukkia kotitalojensa yhteisten piha-alueiden piristykseksi ja näin muidenkin asukkaiden iloksi.

Asuntopalvelu tarjoaa vuosittain asukkailleen mahdollisuuden istuttaa kesäkukkia talojen pihapiiriin. Asukkaat vastaavat itse kukkien noutamisesta, istuttamisesta sekä niiden hoitamisesta. Lisätietoa kukkien noutamisesta annamme aina keväällä. Tänä vuonna asukkaamme laittoivat kesäkukkia kaikkiaan noin 70 Asuntopalvelun kohteeseen.

Takaisin