Ohita navigaatio
EN

Energiansäästöviikko ja Astetta alemmas -kampanja 10.10.2022

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään jälleen 11.–16.10.2022 ja tänään maanantaina 10.10.2022 käynnistyy myös valtakunnallinen Astetta alemmas -kampanja.

Astetta alemmas -kampanjassa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa. Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja.

Kampanjan taustalla on Suomea ja koko Eurooppaa koskeva energiakriisi, sillä Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat aiheuttaneet laajoja vaikutuksia energian saatavuuteen ja hintaan. Suomi ja koko Eurooppa etsivät nyt tehokkaita ja nopeavaikutteisia keinoja energiansäästöön ja samalla fossiilisista energialähteistä irtautumiseen.

Lappeenrannan kaupunki sekä myös konserniyhtiöt Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy mukaan lukien, ovat vahvasti mukana kampanjassa. Kannustammekin kaikkia asukkaita nyt pohtimaan omaa energiankulutusta arjessa. Pienillä teoilla voimme vaikuttaa siihen, että välttyisimme tulevana talvena laajoilta sähkökatkoilta.

-Kuten olemme jo aiemmin asukkaillemme tiedottaneet, energiankulutuksen vähentämiseksi, sekä myös jatkossa vuokrien korotuspaineiden välttämiseksi, otamme 1.1.2023 käyttöön kaikissa kohteissamme saunamaksut. Saunamaksu koskee talojen yhteisten saunojen käyttöä, ja sillä halutaan karsia sellaiset varatut saunavuorot pois, joita ei käytetä. Samalla myös viikoittaiset lenkkisaunat lakkautetaan, sillä nekin ovat olleet useissa kohteissa vähäisellä käytöllä, toimitusjohtaja Martti Mäkelä kertoo.

Mäkelä iloitsee, että lisäksi asukkailta on tullut paljon hyviä ideoita energiansäästämiseksi, kuten esimerkiksi talojen yleisten varastotilojen lämpötilan laskeminen.

 

Jotta energiaa riittää meille kaikille.

 

Lisätiedot:

Martti Mäkelä
toimitusjohtaja
020 496 3201
martti.makela@aspakoti.fi

Lähteet ja lisätiedot kampanjasta:

Motiva
Astetta alemmas

Takaisin