Ohita navigaatio
EN

Aurinkopaneelit Kiviharjunkatu 2:een 13.07.2021

Kiviharjunkatu 2 aurinkopaneelit

Lappeenrannan Asuntopalvelun rakenteilla oleva uudiskohde, Kiviharjunkatu 2 kaupungin keskustassa on saanut katolleen aurinkopaneelit. Kyseessä on Asuntopalvelun ensimmäinen talo, johon on asennettu aurinkopaneelit.
Paneeleita on 24 kappaletta, ja niiden tuottama sähköteho on yhteensä 7.5 kWh (maksimiteho). 50 m²:n kokoinen aurinkopaneelijärjestelmä asennettiin Kiviharjunkatu 2:een kesäkuussa. Aurinkopaneeleiden tuottoa tullaan käyttämään Kiviharjunkatu 2:ssa kiinteistösähköön, eli talon yhteisissä tiloissa esimerkiksi valaistukseen.

 

Ympäristönäkökohtien huomioiminen laatutekijänä

Ympäristön sekä kestävän kehityksen huomioiminen on Lappeenrannan Asuntopalvelulle tärkeää läpi kiinteistökannan ja asuinrakennusten koko elinkaaren ajan.
Myös uudis- ja peruskorjaushankkeissa ympäristönäkökohdat huomioidaan vahvasti yhdessä rakennuttajayhteistyökumppanin, Lappeenrannan Toimitilat Oy:n kanssa.
Uudiskohde Kiviharjunkatu 2:ssa hankemuotona on KVR-urakka (kokonaisvastuurakentamisurakka). Urakkakilpailussa urakoitsijat kilpailivat hinnan lisäksi myös laadulla.
– Yhtenä pisteytettävänä laatutekijänä oli ympäristönäkökohtien huomioiminen suunnittelussa ja rakentamisessa. Sen sisällä laatupisteitä sai muun muassa uusiutuvien energiamuotojen käyttämisestä, esimerkiksi aurinkopaneeleista, kertoo Kiviharjunkatu 2:n rakennuttamisesta ja valvonnasta vastaavan Lappeenrannan Toimitilat Oy:n rakennuttamispäällikkö Pekka Talonpoika.

 

Kiviharjunkatu 2:n valmistuminen lähestyy

Kiviharjunkatu 2:n pääurakoitsijaksi valittiin Pallas Rakennus Oy. Tarjouksessaan yritys ilmoitti toteuttavansa kohteeseen noin 50 m²:n kokoisen aurinkopaneelijärjestelmän.
Kiviharjunkatu 2:n rakentaminen aloitettiin lokakuussa 2020, ja kohteen on määrä valmistua loppuvuodesta 2021. Kiviharjunkatu 2:sta tulee ohjatun senioriasumisen talo, jonka asukasvalinnat tehdään Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kautta. Lisätietoa kohteesta: www.aspakoti.fi/asunnot/valmistuvat-kohteet/kiviharjunkatu-2/

Kuva: Petri Mustapää, Lappeenrannan Toimitilat Oy

Takaisin