Ohita navigaatio
EN

Asunnon hakeminen

Asuntomme ovat enimmäkseen ARA-vuokra-asuntoja eli kohteiden rakentaminen on ollut valtion tukemaa. Tällöin vuokrauksessa noudatetaan ARAn mukaisia ohjeistuksia hakijan varallisuudesta. Osa asunnoistamme on vapaarahoitteisia, jolloin hakijan varallisuudella ei ole merkitystä.

Kun tarvitset asunnon, voit ensin tarkastella vapaana olevia kohteita ja sen jälkeen tehdä asuntohakemuksen. Suosittelemme tekemään asuntohakemuksen sähköisellä lomakkeella.

 

Kohdehaku

Asuntohakemuslomake 

Hakemuksen voi täyttää sähköisesti myös toimistolla olevalla asiakaspäätteellä toimiston aukioloaikoina (yhteystiedot ja aukioloajat alla).


Hakemuksen liitteeksi tarvitaan:

Tulot

 • palkkatodistukset kaikilta yli 18-vuotiailta tai
 • muu tulotodistus tai
 • todistus eläkkeen määrästä tai
 • opiskelutodistus kaikilta yli 18-vuotiailta

Varallisuus

 • viimeisimmän esitäytetyn veroilmoituksen osa kaikilta yli 18-vuotiailta. Veroilmoituksen osan otsikkona on Varallisuus.
 • selvitys kiinteistöomaisuuden myyntiarvosta
 • selvitys kiinteistöomistuksia koskevista veloista

Muut

 • selvitys maahanmuuttajan oikeudesta oleskella maassa (kopio passista silloin, jos hakijalla ei ole suomalaista sosiaaliturvatunnusta)
 • muita liitteitä, joihin halutaan vedota

Liitteet tarvitaan viimeistään ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta, mutta mitä nopeammin toimitat liitteet, sitä nopeammin asunnonhakusi edistyy. Liitteet voit lisätä suoraan sähköiseen asuntohakemukseen heti hakemusta tehdessäsi. Mikäli haluat lisätä liitteet myöhemmin tai muokata hakemustasi, lisääthän hakemukseesi sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiisi lähetetään kooste jättämästäsi hakemuksesta sekä linkki, josta voit myöhemmin muokata hakemustasi, lisätä liitteitä tai uusia hakemuksen määräajan jälkeen. Mikäli olet asunnonvaihtaja ja olet jo rekisteröitynyt Asukassivuille, samat tunnukset toimivat hakemuksen muokkauksessa.

Liitteiksi kelpaavat pdf- ja kuvatiedostot (png ja jpg). Suurin sallittu koko on 2048 kB. Mikäli et pysty lähettämään liitteitä sähköisen asuntohakemuslomakkeen kautta, voit vaihtoehtoisesti lähettää ne sähköpostiin aspainfo@aspakoti.fi tai postitse Asuntopalvelun asiakaspalveluun.

Asuntoihin ei ole tulorajoja, mutta asuntoa ei voida myöntää, mikäli hakijalla on riittävästi omaisuutta vastaavan asunnon hankkimiseen.

ARA-kohteiden varallisuusrajat Lappeenrannassa:

 • 1 hakija 28 000 €
 • 2 hakijaa 49 000 €
 • 3 tai useampi hakija 60 000 €

Asuntohakemus on voimassa 3 kk kerrallaan. Jos sopivaa asuntoa ei ole löytynyt kolmen kuukauden aikana, tulee asuntohakemus uusia joko sähköpostiisi lähetetyn linkin kautta tai ilmoittamalla asiasta meille: aspainfo@aspakoti.fi, puhelimitse 0800 143 100 tai toimiston asiakaspalvelussa.


Asiakaspalvelun yhteystiedot:

Valtakatu 44, 53100 Lappeenranta
PL 150, 53101 Lappeenranta

Toimistomme on avoinna ma-pe klo 9-12 tai sopimuksen mukaan.
Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse ma-pe klo 9-12 ja klo 13-15.
p. 0800 143 100
aspainfo@aspakoti.fi