Ohita navigaatio
EN

Vuokrasopimus ja avainten luovutus

Kun olet hyväksynyt asuntotarjouksen ja maksanut vakuuden, voimme allekirjoittaa vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen allekirjoitettua keskustellaan yhdessä, milloin avaimet on noudettavissa ja mikä on sinulle paras tapa noutaa uuden kotisi avaimet. Avaimet voidaan luovuttaa joko toimistolta, tai voit noutaa ne sinulle sopivana ajankohtana toimistomme tuulikaapissa sijaitsevasta avainautomaatista. Avainautomaatti on avoinna joka päivä klo 6-21. Mikäli haluat noutaa avaimet avainautomaatista, saat tekstiviestillä koodin, jolla ulko-ovi ja avainluukku avautuvat.

Nyt kun sinulla on voimassaoleva vuokrasopimus, voit rekisteröityä asukkaiden omalle asiointikanavalle, Asukassivuille. Tietoa Asukassivujen palveluista ja ohjeet rekisteröitymiseen löydät täältä.

Uutena asukkaana sinun pitää myös täyttää uuden asukkaan tulotarkastuslomake 14 vrk kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituksesta. Nopeasti ja vaivattomasti teet sen Asukassivuilla, mutta mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Asukassivuja, voit myös tulostaa ja täyttää lomakkeen ja palauttaa sen Lappeenrannan Asuntopalvelulle. Lomakkeen löydät täältä.


Huomiothan myös nämä muuttaessasi uuteen kotiin:

  • Muuttoilmoitus: Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Ilmoituksen voit tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää, mutta kuitenkin viimeistään viikon kuluttua muutosta. Tee muuttoilmoitus verkossa.
  • Asumistuki: Kelan asumistukeen voit perehtyä täältä.
  • Sähkösopimus: Tee sähkösopimus ajoissa. Paikallinen sähköyhtiö on Lappeenrannan Energia Oy ja heidän osakkuusyhtiö Väre. Tutustu asumisen uusiin palveluihin ja tee sähkösopimus täältä.
  • Kotivakuutus: Asuntopalvelun kiinteistövakuutus ei korvaa irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja. Suosittelemme asukkaita ottamaan oman kotivakuutuksen suojaamaan irtaimistoa vahingon sattuessa.