Ohita navigaatio
EN

Vedensäästö

 

Ämpärillinen vettä vähemmän päivässä

Tiesitkö, että suomalaiset kuluttavat vettä keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa? Tai että jopa 30 prosenttia rakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta menee käyttöveden lämmitykseen? Myös raakaveden hankinta, puhdistus ja pumppaus sekä jätevesien käsittely vaativat runsaasti energiaa. Vesimaksu on kokonaiskustannus käytetystä puhtaasta vedestä ja tuotetusta jätevedestä.


Huomio henkilökohtaiseen vedenkulutukseen

Kotitalouksissa eniten vettä kuluu peseytymiseen, wc:n huuhteluun, ruuanlaittoon ja siivoukseen. Järkevät käyttötottumukset auttavat pienentämään vedenkulutusta kymmeniä prosentteja. Jokainen meistä voi omalta osaltaan vaikuttaa vedenkulutukseen ja säästää vettä monilla pienillä keinoilla, joista kasvaa iso puro. Vastuullisella vedenkulutuksella säästetään ympäristöä, sekä voidaan välttää myös mahdolliset vuokrantarkistukset. Vedenkulutuksella on siis väliä!

Me Asuntopalvelulla haluamme herätellä asukkaitamme tarkastelemaan omaa vedenkulutusta ja kannustamaan vedenkulutustapojen muuttamiseen. Tutustu kotikaupunkimme veden alkuperään, hyödynnä vedensäästövinkkimme ja jaa meille omat kokemuksesi ja vinkkisi aiheesta osoitteeseen sometili@aspakoti.fi tai sosiaalisessa mediassa.

#ämpärillinenvettävähemmänpäivässä
#älälotraasitävettä