Ohita navigaatio
EN

Koronatilanteen vaikutukset
palveluihimme ja asumiseen

(Sivu päivitetty viimeksi 29.4.2022)

Tältä sivulta löydät ajankohtaiset tiedot siitä, miten koronavirustilanne vaikuttaa palveluihimme ja asumiseen. Näillä varotoimenpiteillä ja ohjeilla pyrimme osaltamme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä sekä viranomaisten ohjeita ja toimimme niiden mukaisesti. Tiedotamme muutoksista näillä verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/lappeenrannanasuntopalvelu

 

TÄLLÄ SIVULLA:


ASIAKASPALVELU

Toimistomme asiakaspalvelu Valtakadulla on avoinna asiakkaille maanantaista perjantaihin. Toimiston ovet pidetään auki kello 9–12, jolloin pääsee asioimaan ilman ajanvarausta. Iltapäivät kello 13–15 on varattu ajanvarausasiakkaille. Mikäli sinulla on tarve asioida toimistolla, tulethan sisään vain terveenä ja voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita sekä suosituksia noudattaen.

Palvelemme asiakkaitamme turvallisesti ja helposti sähköisten kanavien kautta sekä puhelimitse, ja suosittelemmekin käyttämään sähköisiä palveluitamme:

 

ASUKASTOIMINTA, ASUKASKOKOUKSET JA KERHOTILAT

Kasvokkainen asukastoiminta sekä kasvokkaiset asukaskokoukset ja asukastapahtumat ovat koronavirustilanteen ja siitä johtuneiden kokoontumisrajoitustenkin takia olleet ajoittain tauolla vuosien 2020–2021 aikana. Etelä-Karjalan siirryttyä koronaepidemian perusvaiheeseen ja aluehallintoviraston kumottua kokoontumisrajoitukset 1.6.2021 päästiin kesä-heinäkuussa 2021 pitämään joitain asukaskokouksia, samoin marraskuussa 2021. Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhm​ä totesi 23.11.2021, että koronavirusep​id​emia on Etelä-Karjalan alueella jälleen leviämisvaiheessa.

Asukkaiden mahdollisessa toiminnassa, kerhotilojen käytössä sekä omissa yksityistilaisuuksissa on erittäin tärkeää huomioida kaikki alueella voimassa olevat suositukset, ohjeet ja mahdolliset rajoitukset. Mahdolliseen toimintaan ja tilaisuuksiin tulee osallistua vain oireettomana. Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä arvioi suositusten tarpeellisuutta viikoittain. Voimassa olevat rajoitukset, suositukset ja ohjeet voi tarkistaa Eksoten sivuilta.

Asukaskokouksia voi haluttaessa järjestää myös etäyhteyksin. Jos asukkaat toivovat Asuntopalvelun järjestävän asukaskokouksia, ne suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Otathan silloin yhteyttä: saara.pakaslahti(a)aspakoti.fi tai 020 496 3231. Jos talossanne ei vielä ole asukastoimintaa tai koette tarvitsevanne asukastoimintaan käynnistämiseen tai elvyttämiseen Asuntopalvelun apua, tutustu aiheeseen täällä ja ota rohkeasti yhteyttä.


AVAINTEN HUOLLOT

Elektronisia avaimia huolletaan Asuntopalvelun toimistolla vain ajanvarauksella. Huoltoajan sopimiseksi otathan yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla 0800 143 100 tai sähköpostilla aspainfo@aspakoti.fi


AVAINTEN NOUDOT

Avainten noudot toimiston avainautomaatista, automaatti on avoinna joka päivä klo 6–21.

 

AVAINTEN PALAUTUKSET

Avainten palautukset toimiston ulko-ovessa olevaan luukkuun (laitathan avaimiin yhteystietosi ja merkinnän mistä osoitteesta on kyse).


HUOLTOTYÖT JA ASUNTOKÄYNNIT

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut, koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva tai riskiryhmään kuuluva henkilö, pyydämme huomioimaan tämän vikailmoitusta tehdessä. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse, voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin.

Vikailmoitukset kannattaa tehdä Asukassivujen kautta tai vaihtoehtoisesti soittamalla suoraan kiinteistöhuoltoon. Oman talon kiinteistöhuoltoyhtiön voit tarkistaa täältä.


JÄTEHUOLTO JA KIERRÄTYS

Jätteiden käsittelyohjeita tarkennettiin valtakunnallisesti jo vuonna 2020, jätteiden välityksellä tapahtuvan koronaviruksen leviämisen välttämiseksi. Taudin leviäminen jätteiden välityksellä on epätodennäköistä, mutta toimenpiteillä pyritään varmistamaan jätehuollon toimivuus myös poikkeustilanteissa. Tarkistathan ajantasaiset jätehuollon ja kierrätyksen ohjeistukset: www.ekjh.fi

Muistathan myös, että kertakäyttöiset kasvomaskit tulee hävittää sekajätteessä. Ethän heitä kasvomaskeja WC-pönttöön, luontoon tai kaduille.


KASVOMASKIT

Kertakäyttöiset kasvomaskit tulee hävittää sekajätteessä. Ethän heitä kasvomaskeja WC-pönttöön, luontoon tai kaduille.

Jos sinun täytyy asioida toimistollamme, tulethan sisään vain terveenä ja voimassa olevien terveysturvallisuusohjeiden mukaan toimien. Käytäthän kasvomaskia suositusten mukaan.

Tarkempaa tietoa kasvomaskien käytöstä saat muun muassa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten sekä THL:n sivuilta.

 

LENKKISAUNAT

Koronarajoitusten lievennyttyä talosaunojemme lenkkisaunavuorot avautuvat jälleen 14.2.2022 alkaen. Huoneistokohtaiset saunavuorot jatkuvat. Kiinnitäthän saunavuorollasi erityistä huomiota huolelliseen hygieniaan.


PYYKKITUVAT ELI TALOPESULAT

Pyykkituvat eli talopesulat ovat asukkaiden käytössä edelleen. Jokaisen pyykkituvan käyttäjän tulee huolehtia käsihygieniasta, siivota jälkensä ja ottaa huomioon talon muut asukkaat, eli pyykkitupien ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa. Muistattehan, että käyttövuorot 2 tuntia / päivä / pesukone, varataan pesulassa olevasta kalenterista. Talopesulan käyttöaika on päivittäin klo 7–22.


SAUNAVUOROT / TALOSAUNAT

Koronarajoitusten lievennyttyä talosaunojemme lenkkisaunavuorot avautuvat jälleen 14.2.2022 alkaen. Asuntokohtaiset saunavuorot jatkuvat. Saunavuorolla huomioithan kuitenkin seuraavat asiat:

  • pidättäydy saunakäynnistä, jos tunnet olosi sairaaksi
  • saunatiloja ei kyetä siivoamaan jokaisen vuoron jälkeen, joten saunojan vastuulla on kiinnittää huomiota huolelliseen hygieniaan
  • jokaisen saunojan tulee käyttää laudeliinaa
  • puhdista jälkesi siten, että seuraavan saunojan on mahdollisimman turvallista ja mukavaa tulla saunatiloihin


SIIVOUS

Siivousta on pyritty tehostamaan mahdollisuuksien mukaan. Tästä huolimatta jokaisen asukkaan sekä talon yleisten tilojen käyttäjän tulee huolehtia säännöllisestä ja huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta.


SÄHKÖISET PALVELUT

Palvelemme asiakkaitamme turvallisesti ja helposti sähköisten kanavien kautta sekä puhelimitse:


TAPAHTUMAT ASUKKAILLE

Lappeenrannan Asuntopalvelun asukkailleen järjestämät kasvokkaiset tapahtumat ovat koronavirustilanteen takia olleet tauolla. 25.5.2021 järjestimme virtuaalisen asukastapahtuman etäyhteyksin; lisätietoa ja tapahtuman tallenne täällä.

Mahdollisista muista tulevista tapahtumista tiedotamme muun muassa täällä kotisivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/lappeenrannanasuntopalvelu


VIKAILMOITUKSET

Huoneistoissa ja talossa ilmenevistä vioista kannattaa ilmoittaa kiinteistöhuoltoon Asukassivujen kautta. Kun vikailmoituksen tekee Asukassivujen kautta, myös vikailmoituksen tekijä saa tiedon, kun ilmoitus on vastaanotettu, se on työn alla ja vika korjattu.

Vikailmoituksen voi vaihtoehtoisesti tehdä soittamalla huoltoyhtiöön. Kiireellistä reagointia vaativat ongelmat on aina ilmoitettava välittömästi soittamalla kiinteistöhuoltoyhtiöön. Oman talosi huoltoyhtiön voit tarkistaa täältä, ja huollon yhteystiedot puolestaan näet tältä sivulta.

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut, koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva tai riskiryhmään kuuluva henkilö, pyydämme huomioimaan tämän vikailmoitusta tehdessä. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse, voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin.

 

VUOKRANMAKSUVAIKEUDET​

Jos taloudellinen tilanteesi ja sitä myöten vuokranmaksusi vaikeutuu koronatilanteesta johtuvien poikkeusolojen takia, ota välittömästi yhteyttä Kelaan. ARA:n ohjeen mukaan asukkaiden on vuokranmaksuvaikeuksissa haettava ensisijaisesti asumistukea ja toimeentulotukea, tai korotusta näihin etuuksiin. Mikäli tämä ei tuo helpotusta tilanteeseen, asukkaan on pyrittävä sopimaan maksuaikataulujen joustamisesta suoraan Intrum Oy:n kanssa. Mahdollisten vuokranmaksuvaikeuksien hoitamisesta voit lukea lisää täältä.


VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUS

Jos vuokrasopimuksen allekirjoittaminen on sinulle ajankohtaista, allekirjoittaminen ei vaadi toimistolla asioimista, vaan onnistuu sähköisesti. Asiakaspalvelumme kanssa puhelimitse tai sähköisesti asioidessa saat lisätietoa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta sähköisesti.


YLEISESTI KORONAVIRUKSEEN LIITTYEN

Muistutamme jokaista, jolla on vähäisiäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tekemään sähköisen oirearvion Omaolo-palvelussa tai ottamaan puhelimitse yhteyttä lähimmälle terveys-/hyvinvointiasemalle tai päivystysapuun. Tällöin henkilö saa tarkemmat ohjeet terveydenhuollon henkilökunnalta ja on velvollinen myös noudattamaan niitä.

Koronavirukseen sairastuneiden tai karanteenissa olevien henkilöiden ei tule käyttää talojen yleisiä tiloja, kuten pyykkitupia. Hissejä sekä tarpeetonta oleskelua talon yleisissä sisätiloissa tulee välttää.

Suosittelemme ylipäätään noudattamaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimintaohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.


Näillä varotoimenpiteillä ja ohjeilla pyrimme osaltamme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä sekä viranomaisten ohjeita ja toimimme niiden mukaisesti. Tiedotamme muutoksista näillä verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/lappeenrannanasuntopalvelu