Ohita navigaatio
EN

Ajankohtaisia kuulumisia ja tietoiskuja

Perinteinen kevään yhteinen asukaskokous järjestettiin kaikille Asuntopalvelun asukkaille keskiviikkona 22.5.2019 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa.

Ennen kokousta SPR Piristäjäpalvelut esittelivät toimintaansa ja tarjosivat riksa-ajeluita kaupungintalon edustalla. Kokouksessa saimme kuulla tärkeää asiaa asumisen turvallisuudesta ylikonstaapeli Matti Hirvoselta. Hirvonen kertoi muun muassa kaupunkiympäristössä sekä omassa kotipiirissä mahdollisesti vaikuttavista riskeistä, joita jokaisen asukkaan on hyvä huomioida. Ympäristössä olevia riskejä ovat muun muassa etenkin Lappeenrannan alueella polkupyörillä liikkuvat laukkuvarkaat, pankkiautomaateilla tapahtuvat varkaudet sekä piha- ja puistoalueilla vaaraa aiheuttavat neulat. Hirvonen muistutti, että likaisia ja käytettyjä neuloja ei kenenkään kuulu itse laittaa roskiin vaan niistä on aina hyvä ilmoittaa poliisille. Omassa kodissa jokaisen on hyvä huomioida, ettei tuntemattomia ihmisiä päästetä sisälle ja ovet ja kulkuneuvot pidetään aina lukittuina. 

Asuntopalvelun toimitusjohtaja Martti Mäkelä kertoi parhaillaan käynnissä olevista rakennushankkeista sekä avasi vuoden 2018 asumiskustannusten jakaumaa. Mäkelä halusi muistuttaa, kuinka asukkaat itse pystyvät vaikuttamaan kustannuksiin esimerkiksi omalla vedenkulutuksella. Vedensäästö tuleekin olemaan Asuntopalvelun vuoden 2020 teemana. Puheenvuorossa kuultiin myös asukastoiminnasta ja sen tärkeydestä asumisen viihtyvyyteen, turvallisuuteen ja yhteisöllisyyteen suuresti vaikuttavana tekijänä. Kokouksessa muistutettiin myös toimiston asiakaspalvelun uusista aukioloajoista sekä uudesta asioimiskanavasta Asukassivuista, joiden kautta asukkaat pystyvät tarkastelemaan omia vuokratietoja sekä tekemään muun muassa vikailmoitukset suoraan kiinteistöhuoltoon.

Toiveita ja ajatuksia seuraavan asukaskokouksen paikasta ja teemasta voit lähettää osoitteeseen: tapahtumat@aspakoti.fi